v 17. Hemmagjorda fibertunnlar och det där med att odla och ha katt…Sent om tisdagen kom vi hem från Skottland och utan att ha pysslat om våra plantor på en hel vecka fanns det en hel del att hugga tag i. Många plantor hade hunnit växa sig för stora för sina krukor och medan Alex åkte iväg på två dagars jobb så planterade jag om tomatplantor, gurkor, chilis och paprikor. Några av tomatplantorna fick rent av flytta ut i växthuset, nu har vi helt enkelt inte tillräckligt med odlingsyta inne.

Jag for också iväg och hämtade hem resten av keramiken från kursen jag gått och nu tyvärr är slut. Men det var så förbaskat kul att jag planerar på att göra om en hörna av stallet till keramikverkstad så förhoppningarna är att skålar, fat och tallrikar snart står staplade från golv till tak! Och i självaste självhushållningsanda fick jag också höra av en väns pappa att man här i Skåne kan gräva upp lera att arbeta med och göra till lergods. Passar mig utmärkt här på leråkern!

Av allt jag kallsådde i växthuset tidigare i vår var det enda som inte grodde blomkål. Påsen var något år gammalt så jag antar att det kan vara det som möjligen är orsaken. Så därför kunde jag inte motstå ett köpa en kartong blomkålsplantor när jag besökte plantskolan. Jag planterade ut den i trädgårdslandet och för att ge den extra skydd så gjorde jag en liten odlingstunnel med hjälp av fiberduk och avklippta fikonkvistar som var enkla att böja i bågar.Men så en dag var Finn med mig i trädgårdslandet. Efter en stund hade han försvunnit och när jag så passerade tunneln fick jag se att där hade en katt ålat in sig och sov middag bland blomkål och njöt av vindskydd och extravärme… vi får väl se om det blir någon blomkål för oss i år trots allt.

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Svara

    Alicia

    5 maj, 2018

    Haha åh, kissen! Här spelas det in bollar i sådden och klättras på växthuset, så jag förstår utmaningen. Men de är ganska snälla och låter plantorna vara ifred mestadels, tack och lov!
    Vilken ljuvlig tanke med egen keramikverkstad och material direkt från gården. Dröm! Dina tallrikar är så vackra.

LEAVE A COMMENT