Maj’s råvarorapport – allt vi skördat under månaden

Idag tänkte jag börja med en ny kategori inlägg här på bloggen. Framöver kommer jag efter varje månads slut lista de grödor som vi kunnat skörda under den gångna månaden. Dels för att själv kunna hålla lite koll på hur vi skördat under årets gång och kanske i framtiden se hur det skiljer sig från år till år. Men framförallt tycker jag att det blir ett ganska pedagogiskt sätt att visa odlingsnybörjare vilka grödor som kan skördas tidigt, under lång tid eller sådant som är lagringsdugligt. Det pratas ju mycket om tidiga och sena sorter, om primörer och vintergrödor men har man aldrig odlat kan det ändå vara svårt att planera sitt odlingsår och se till så man har grönsaker under en lång tid.

Så här kommer nu min första lista med allt som jag skördat under maj.

Basilika
Broccolirybs
Buskbasilika
Citronmeliss
Citronverbena
Dill
Gräslök
Grönkål
Gurkört, blad
Kirskål
Koriander
Kvanne
Libbsticka
Maskrosblomma + blad
Myntor
Nässla
Pak choi
Persilja
Rabarber
Ramslök, blad + blomma
Rucola
Rädisa
Röd trädgårdsmålla
Salvia
Svartkål
Timjan

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT