Recept från grunden – vinägerpicklad chili

Chilisäsongen är över oss och för att ta vara på frukterna bäst så hackar vi ungefär hälften och fryser in, resten blir antingen torkat och mixat till flakes, chilisås eller picklat. Vi köpte tidigare en hel del inlagd jalapeño och tanken var att vi i år skulle göra vår egna men tyvärr fick vi bara fram en liten fjuttig planta. Så därför bestämde vi oss istället för att göra precis samma sak fast med vanlig spansk peppar istället som vi har massvis av. Jalapeñoplantan tänker jag övervintra till nästa år och hoppas på en tidigare och större skörd då istället. Och fram tills dess får den här läckra picklade chilin berika våra tacomiddagar, wraps och sallader istället.

Picklad chili

300-400 g chili
3 dl äppelcidervinäger
3 dl vatten
3 msk socker
1 msk salt

Skär chilin i skivor och lägg i burkar (chilin kan också kokas några minuter med lagen om man vill ha den mjukare).
Lägg övriga ingerdienser i en kastrull, koka upp och häll sedan lagen i burkarna så det täcker chilin. Skruva på locken och låt svalna. Förvara i kylskåp.

Taggar:,

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT